Staj - KA 103 Döndükten Sonra

ÖĞRENCİLERİN STAJ HAREKETLİLİĞİ

GİDEN ÖĞRENCİ SÜREÇLERİ

Döndüğünüzde ne yapmalısınız?

Erasmus sürecinizi tamamladığınızda kalan hibenizi alabilmek için AB Koordinatörlüğü'ne teslim etmeniz gereken evraklar bulunmaktadır. Bu evrakların hareketliliğinizin bitiş tarihinden itibaren 30 gün içerisinde teslim edilmesi gerekmektedir. Lütfen aşağıda belirtilen evrakları eksiksiz olarak Avrupa Birliği Koordinatörlüğü'ne teslim ediniz.

1. Duration sheet: Gidilen kurumda kalınan süreyi gösteren belgedir. Bu belge karşı kuruma vardığınız gün ve ayrıldığınız gün ayrı ayrı imzalatılıp mühürlenmeli ve geri dönüşünüzde AB Koordinatörlüğü'ne teslim edilmelidir. Eksik imzalı veya mühürsüz belgeler kabul edilmeyecektir.
  2. Evaluation form: Misafir olduğunuz kurumda yaptığınız staj faaliyetinizin değerlendirmesini gösterir belgedir. Bir kopya AB Koordinatörlüğü'ne, bir kopya da bölüm Erasmus+ koordinatörüne teslim edilmelidir.
  3. Training Agreement After Mobility: Staj hareketliliğiniz sona ermeden önce bu belgeyi doldurup bulunduğunuz kurumdaki ilgili kişiye belgeyi imzalatıp tarattıktan sonra bölüm koordinatörünüze imzalaması için e-posta ile göndermeniz gerekmektedir. Döndükten imzaları tamamlanmış belgeyi Koordinatörlüğümüze teslim etmeniz gerekmektedir.
  4. Kişisel izlenim raporu: En az bir A4 sayfasını dolduracak şekilde, tüm sürecinizi, yaşadığınız olumlu ve/veya olumsuz olayları anlatan, bilgisayarda doldurulmuş bir rapordur.
  5. Pasaport fotokopisi: Dönüş evraklarınızı teslim ederken ofisimize pasaportunuzu da getirmeniz gerekmektedir.
  6. Karşı kurumda yaptığınız stajın akademik tanınma işlemlerinin yapılabilmesi için staj belgelerinizi (Training Agreement After Mobility ve Evaluation Form olmak üzere ve varsa bölüm koordinatörünüzün istediği diğer belgeleri) koordinatörünüze teslim ediniz.
  7. İkinci OLS sınavı: Hareketlilik sonlandıktan sonra ikinci ve son kez zorunlu olarak tamamlanması gereken sınavdır. OLS sayfasına  OLS sisteminde kayıtlı olan e-posta adresiniz ve mevcut şifrenizle giriş yaparak "Edit My Profile" sekmesinde gidiş-dönüş tarihlerinizi güncelleyerek sınavınızın aktif hale gelmesini sağlayabilir ve sınavınızı tamamlayabilirsiniz.

OLS sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Tüm aşamaları gözden geçirdiniz/tamamladınız.

Deneyiminizi paylaşabilir, ya da

Koordinatörlüğümüze işleyişle ilgili geri bildirimde bulunabilirsiniz.