KA 107 Giden İdari Personel Seçildiğinde

İDARİ PERSONELİN EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ

GİDEN İDARİ PERSONELİN BAŞVURU SÜRECİ

KA 107 Eğitim Alma Hareketliliği için seçildiniz, gitmeden önce ne yapmalısınız?

1. Görevlendirme kararı ve Rektörlük onayı: Bu karar hareketlilik sözleşmesinin yapılabilmesi ve hareketliliğin gerçekleştirilebilmesi için şarttır. Görevlendirme başvurusu sırasında Fakülte Yönetim Kurulu Kararı'nın ve sonrasında "Rektörlük oluru"nun alınabilmesi için hareketliliğe katılmaya hak kazanıldığına dair belge AB Koordinatörlüğü'nden alınabilir. Belgenin hazırlanabilmesi için en az bir gün önce AB Koordinatörlüğü'ne bilgi verilmesi gerekmektedir. Belgeniz hazırlandıktan sonra görevlendirme sürecinizi başlatabilmek için bağlı bulunduğumuz birimin sekreterliğine başvurunuz. İşlemleriniz bağlı bulunduğunuz birim tarafından başvurunuz üzerine başlatılacaktır.

2. "Training Mobility Agreement" onaylanmak/mühürlenmek üzere AB Koordinatörlüğü'ne getirilmelidir.

3. E-biletinizin basılı bir kopyasını, Avro hesap cüzdanınızın bir kopyasını ve diğer evraklarınızı da yanınıza alarak AB Koordinatörlüğü'ne hibe sözleşmenizin imzalanması için gelmelisiniz.

(!) ÖDEMELER HAKKINDA: KA 107 Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği ödemelerinin %70'lik kısmı  Fakülte Yönetim Kurulu Kararı'nı takiben Personel Daire Başkanlığı'ndan ilgili personelin hareketlilik onayının AB Koordinatörlüğü'ne iletilmesinin ve hareketlilik sözleşmenin yapılmasının ardından yapılabilmektedir. Onay gelmeden ve sözleşme tamamlanmadan önce ödeme işlemlerinin yapılması mümkün değildir. Görevlendirme sürecini başlatmak ve takip etmek Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliğinden faydalanacak bireyin kendi sorumluluğundadır.

→ Hacettepe'ye döndüğünüzde ne yapmalısınız?