KA 107 Öğrenim Gelen Öğrenci - Gelmeden Önce

ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

GELEN ÖĞRENCİ SÜREÇLERİ

Hacettepe Üniversitesi'ne gelmek üzere ülkenizden ayrılmadan önce ne yapmalısınız?

1. Kurumunuz, Hacettepe Üniversitesi'nde okumak için Erasmus+ katılımcısı olarak sizi aday göstermeli ve bilgilerinizi e-posta ile Ofisimize göndermelidir.
  2. Kurumunuz tarafından aday gösterilmenizi takiben, çevrimiçi sistemimize kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt olmak için buraya tıklayınız.
  3. Sisteme kayıt olduktan sonra size gönderdiğimiz kabul mektubu için e-postanızı hesabınızı kontrol edin. Davetiyeyi 15 gün içinde almazsanız, lütfen bize e-posta ile ulaşın.
  4. Ayrıca, "Learning Agreement"ı doldurmanız gerekecektir. Bunun için Hacettepe'de alacağınız derslerle ilgili olarak Hacettepe Üniversitesi Erasmus+ Bölüm Koordinatörünüze başvurmanız gerekmektedir. Erasmus+ Bölüm Koordinatörleri listesine göz atın ve "Learning Agreement"ı indirin.
  5. Konaklama ile ilgili sorularınız için lütfen AB Koordinatörlüğü ile iletişime geçin.
  6. Ülkenizi terk etmeden önce, Türkiye'ye seyahat etmek için vize almanız gerekip gerekmediğini araştırın ve buna göre vize başvurusunda bulunun.
  7. Ülkenizi terk etmeden önce lütfen Türkiye'yi kapsayan geçerli bir sağlık sigortasına sahip olduğunuzdan emin olun. Sigortanız yatan hasta için 20.000 Euro, ayakta hasta için ise 2000 Euro'luk masrafı karşılayacak şekilde düzenlemelidir. Avrupa'dan gelen öğrenciler için: AT11 sigorta poliçelerinin ikamet izinleri için kabul edildiğini lütfen unutmayınız, bu nedenle ülkenizden ayrılmadan bu belgeyi almanızda fayda olacaktır.
  8.  Kendi aracınızla Türkiye'ye gelmeyi planlıyorsanız, Türk Turing ve Otomobil Kulübü'nden "Yabancı Taşıtlar için Geçici Giriş Kartı" (yani mavi kart) almanız gerekmektedir. Daha fazla bilgi için lütfen bağlantıya bakınız.

(!) Hacettepe'de alabileceğiniz yabancı dilde okutulan derslerin listesi için tıklayınız.

Seyahatinizi planlamadan önce Akademik Takvimimizi inceleyiniz.

→ Hacettepe Üniversitesi'ne geldiğinizde ne yapmalısınız?